VALG (Choices)

Valg – af Kate of Gaia

(Oversættelse til dansk fra engelsk.)

Stien vi går er en smal sti. Vejene omkring den er brede og farverigt distraherende. Du vil finde de fleste af de mennesker derude på disse veje og meget få, der kan magte de snævre. Skylla og Charybdis, djævelen og det dybe blå hav vil være på hver side af dig i den ældgamle, forbandet, hvis du gør det, forbandet, hvis du ikke, dikotomien. Det tager en stabil rorsmand at styre ethvert skib gennem disse forræderiske farvande og få overlever rejsen. Fristelserne vil være enorme, varieret og mange til at distrahere dig og tvinge dig ind på klipper ved det første slip af svedige hænder på roret. Du vil blive testet på hver tur for, at måle fyrighed af din udholdenhed, udholdenhed og tolerancer af ånd. Sådan er den quest/søgen, du er på. Du er vågen nu, og der er arbejde, der skal gøres, nogle mere end andre, og det afhænger af tidligere erfaringer og tidligere livs erfaringer.

Din vej, dit valg. I det øjeblik under en hver beslutning, har du to stier, et valg af hvilken af dem at følge. Det kødelige aspekt af dit venstre sind søger fornøjelsen den nemme vej, der fører til mæthed af begær. Det åndelige aspekt af det rette/højre sind forbliver lukket, hvis der træffes de forkerte stier. Kun i venstre sind, kan du blive ledet af følelser og i højre sind, holder du roret i hjertet, hvor Sandheden styrer dig gennem de hurtige skarpe sving. Disse farvande vi rejser på har alle mulige vejrforhold med klar sejlads og storme, som mange skal bukke under for. Dette spil tilbyder kun et liv pr niveau, og det er op til dig at sikre lektionen du søger er lært med mindre du mister livet og er nødt til at starte forfra med en ny spillle-brik kaldet det menneskelige legeme.

Nogle mennesker placerer deres brikker foran fjernsynet og hærger dem med for-arbejdede giftstoffer; andre foretrækker at holde tempelet lidt mere rent. Kort sagt, du er på en mission af, selv, en rejse af åndelig evolution hvis du da bare vil se det. Du har valget af, at miste noget af din besætning på dit skib eller miste hele skibet, men vær sikker på, der er en pris at betale. Hver beslutning du tager, vil altid koste dig noget hvis en udveksling af sandhed skal vindes. Hvis du ikke gjorde dig fortjent til det, har du ikke lært det. Det er den modvilje mod at give slip på noget, der koster dig dyrt, og uundgåeligt, mest i sidste ende. Jeg har ofte brugt som eksempel en åben hånd med sand eller sand klemt i en knyttet næve. Sandet vil altid forlade den knyttede hånd i den kraft af trykket, der udøves på det.

Desto mere du modstår, desto mere vedholdende er det. Disse er fundamentale naturlove, som du er blevet styret væk fra for at sikre, at du ramte en hvirvelstrøm af Charybdis. Dette er din klippe og et fast sted, valg. I ørkenen, når man graver en brønd, de fleste gange må brønden tvinges til at give vand ved at hælde store mængder af ædlt vand ned i den for at bryde den åben, undertiden hele indholdet af reserverne ved hånden. Dette er et “gør eller dø “scenarie. De vandreserver vil holde dig i live i en sæson mens brønden vil holde dig i live for en livstid. Det eneste valg er virkelig et, der spørger hvor længe man ønsker at leve? Den allegoriske og metaforiske karakter af Bibelen har mange af de samme okkulte eller skjulte sandheder, som blev placeret der for dem med øjne til at se det.

Hvor mange gange har man ikke brugt det poetiske karakter af en analogi til at formidle et koncept, hvor den normale brug af ord kan ikke sige det? Dette er den ”mystiske” måde, en måde de ”gamle” brugte til at sikre, at de, der ville læse det generationer senere, ikke ville miste beskeden eller begreberne, læren af den mest dybtgående afsandheder. Disse er dine kort og dine diagrammer til at navigere de vanskelige farvande vi alle må sejle på. Søjlerne af Hercules er dine templer på hver side af hovedet, alle spor er der, hvis man vælger at se dem eller fortsætte med at vælge blindheden af sine følelser. Mellem disse templer af Salomon finder du Skylla og Charybdis på vandet i sandhed. Der er ingen sikkerhed her. Der er kun dig, og hvordan du vælger at ro dit skib. Hvis du tør, vil du passere mange, der har trukket ind i sikkerhed af en havn langs disse følelsesmæssige farvande og der de vil forblive, fordi det er kom-fort-able; bogstaveligt fortet omkring Abel hvor ingen kan komme ind. Kun et skib bevægende sig ud over disse havne vil have en chance for at nå sit bestemmelsessted. Du vil møde mange på dine rejser, der vil sejle med dig i en periode, men også de, nogle af dem, vil trække i deres egne havne, hvor deres skibe vil rådne i havnen fra omsorgssvigt og distraherede glemsomhed. Men dit skib er stærkt, sødygtigt og i stand til at ride storme ud da du har været på disse farvande i lang tid. Du er den erfarnen sømand, der er vant til rippede sejl og strimlet rigning, lejlighedsvis fixer du huller i dine flanker fra klipperne, men stadig vil du sejle videre. Detsto
længere du rejser på disse stræder, jo færre skibe du vil finde i din flåde, men der vil være andre, der er lige så villige til at fortsætte uanset omkostningerne fordi du ved, et eller andet sted dybt inde i dig, at prisen er det værd.

Der vil være dage, hvor du tvivler på dit skib, hvor du er fanget i et dødvande, men kun for en stund. Det er de ting, der virkelig vil teste integriteten af din skrog og din evne til at navigere uden stjerner eller sole. Du vil sætte spørgsmålstegn før ethvert valg der hvor du befinder dig, hvis vejen er ikke klar, hvornår lige pludselig, og altid, din egen stjerne vises, og vinde fornyr påfyldning af dit sejl/lærred. Du har brugt tid, i løbet af disse dødvande til at sy tårer, udskifte master, der blev fældet af de større storme. Jo større storme, efterlader dig med flere reparationer og flere beslutninger der skal foretages, enten trække ind i havn, og være tilfreds med hvor du er, eller simpelhen bare fixe tingene på farten under dine dårlige tider.

Men du er en erfaren kaptajn. Jo længere du rejser, jo bedere kender du besætningen, men du ved også at der stadig vil være tider forude, hvor nogle af denne besætning vil gå tabt. Du vil også opdage, at du altid vil have den helt rigtige besætning tilbage for at fortsætte sejladsen efter sorgen er overstået. Ja, denne sti er smal og denne sti er smertefuld til tider, men du ved også, at med hver eneste storm, vil du blive en bedre kaptajn eller være den, der giver op. Det er virkelig det eneste valg du har, intet andet. Dette valg er dit og dit alene fordi dette skib er DIG. Nogle har helt mistet deres skibe, men de fortsatte i vandet med stykkerne tilbage af et knust skrog, med deres diagrammer i én hånd og en pagaj i den anden. Men de holder ud, fordi de ved at prisen venter.

De ved ikke præcis, hvad prisen er, men de ved, instinktivt og intuitivt, at prisen vil udskifte deres skib tusind fold. Dette er rejsen af dig. Dette er en hjemkomst til det sande selv inden i. Dette er opstigningen. Der er ingen, der kommer til at redde dig, at tage dig med op i sikkerhed på denne rejse. Det vil være dig og dig alene, der beslutter, hvis du klare det, som så meget få nogensinde vil, og jeg ved nu hvorfor. Et spørgsmål, jeg hele tiden har spurgt mig selv er det; hvis ikke mig, hvem kan så ellers gøre dette? Nogle af jer ved allerede, hvad dette betyder, og jeg vil ikke forklare det yderligere. Hvis du ikke kan forstå spørgsmålet, så vil du aldrig forstå svaret, fordi du ikke er klar til at spørge heller. Dine handlinger er dit mål. Hvordan du behandler de andre skibe, der sejler med dig vil placere dig en langt tilbage i flåden eller i spidsen på samme måde gæs skiftes at være førende, når den nuværende leder falder tilbage på grund af udmattelse.

Alligevel flyver de stadig som en flok/flåde, idet vi også skal sejle videre som endnu meget få kan eller vil, vil nogle ty til ridning og boarding af andre skibe som følge af følelser. Mange vil blive trukket ned af spabadet af Charybdis; meget få vil passere nær Scylla frygte at miste noget eller nogen overhovedet. Vi, der har valgt at sejle tættere på Scylla, kender til faldgruber og garanti for tab af nogle af dem tættest på os. Vi så, det tidligt på vores rejse da vi først sætte sejl. Vi vovede at skabe små krusninger på Illusionens uberørte overflade af disse sikkerhedsmæssige lastet farvande og mange omkring os spottede. Vi udveksle hvad tidligere gik for at være virkelighed for noget, der faktisk var virkelighed, men så folk der ikke ønskede bølger i havnen med last. Deres køjer er sikret af deres slaveri af uvidenhed, frit valgt; lad dem gå. Der vil være dem af jer, der er virkelig er i stand til at læse dette, og alt jeg herunder inkludere, hvor du kan se mellem linjerne og se mere end det overfladiske bogstavelige lag, og dykke dybere ind i metaforerne her præsenteret. Du kan muligvis se den fraktale karakter af dette spil i, at alle ting er i alle ting, sådan er den kosmiske måde. Skibet jeg henviser til er gammel etymologi for ordet “sind”. Dette kan også antyde, hvorfor systemet bruger ordet “skib/ship” så meget. At kende til roden/ruten – the root/route til en “virrende” giver mulighed for en dybere og sandere forståelse af det bedrag og slør kastet over os. Et slør/a veil kan dække noget mens en dal/vale også er en åben eng, samme lyd, forskellige hensigter. Det eneste slør, som du har brug for er, at anvende er et, der dækker venstre øje, det kødelige imod af følelser, så du endelig kan komme til se dig selv som den kaptajn og gud, du er. Ja, der ER en krig imod for dit sind og de bruger alle de værktøjer, de kan for at holde dig til at lytte til det eneste besætningsmedlem, der forsøger at fordærge dit skib; Kain/venstre sind/kødelige/hustru af følelser. For at være mester og leder af dit skib, skal denne mutineer gøres tavs og kastes i briggen, hvor den hører hjemme. Kain vil gå til alle dine besætningsmedlemmer for at holde dig oprørsk og få dig til at slukke konstante følelsesmæssige brande tændt på dine dæk.

Når du kan bringe Kain under kontrol, og dermed dine følelser, kan du begynde at bevæge dig fremad igen. Emotion er E-bevægelse, som er “ingen bevægelse”, og vil bringe dig i dødvande hver gang. Det er mere et spørgsmål om “om dine følelser kontrollere dig eller kan du styre dem? “Det er et spørgsmål, som kun du kan svare på, hvis du selv har styrke til at formå, at spørge. De fleste mennesker vil ikke spørge om dette spørgsmål, fordi de er for travlt optaget med at være indhyldet i illusionen af dette spil, der er designet til at holde dig der. Hvis bare du dog kunne se dette. Jeg har mistet mine mest dyrebare besætningsmedlemmer på min rejse, men derefter, på en eller anden måde vidste jeg allerede, at jeg ville og det har taget mig, min egen tid til, at se, det for hvad det er. Ting som disse er blot en test for at se, om du vil overgive dig til Kain at svælge i det venstre sinds dødvande. Folk vil kværulere og skændes og tro, at de kan finde ud af domstole, regeringer, og menneskets ringere end naturlove men helt glemmer deres egen båd i processen. Det er intentionen med dette spil og test. Vil du blive distraheret og give efter for egoet, der siger, at du skal kæmpe og vinde, eller vil du bare se dette spil for, hvad det er, og fredeligt sejle gennem stormene du uundgåeligt har bragt dig selv i for at se, om du kunne klare det?

Jeg valgte at se mine lektioner for hvad de er i min egen rejse af åndelig evolution. Jeg kender prisen, der venter, og jeg vil være nådesløs i forfølgelsen. Der er mange, der er blevet narret til “positioner af falmet magt “, hvor de mener, de er i kontrol over andre. Sandheden er, de har mistet kontrollen over deres eget selv, fordi det er dem, der er regeret fuldstændigt af Kain og skal sejle længst som resultat. Det er derfor, jeg ikke længere bliver vred eller såret over hvad der er blevet “gjort” ved mig.

Dette spil er for mig et nettoresultat af MINE valg og ingen andens. Det vil være en meget stor blå pille for folk at sluge. Jeg har været igennem nogle store storme, og mit skib sank næsten et par gange, og det har lidt flere bredsider end de fleste kunne håndtere. Ak, dette var mit valg for, at vokse og udvikle sig som det guddommelige væsen jeg er, og du er, hvis du bare kunne se det. Jeg har lært at ændre kurs i dødvande, hvor de ikke kan holde mit skib stille som de var vant til, og det er så simpelt som at være ansvarlig for dine følelser og vælge, om du ønsker, at have denne særlige følelse eller ej. Lige med den tanke alene, vil dine sejl begynde at flagre som en ny vind opstår og føre dig videre. Igen, er DU kaptajnen og hvordan dit skib virker og hvordan det sejler er din beslutning fuldt ud, men men lige når du har fået dit eget ror tilbage. Vil Kain kæmpe med dig uophørligt, han vil genere og forstyrre dig for at få kontrol og få dig til at tro det stadig er dig styre dit skib. Den eneste nytte dette besætningsmedlem har er hans brug af evne og logik og intet andet. Det handler om ændre dit skib, strømline det, så det bevæger sig rent og sandt gennem storme, som måske eller måske ikke følge efter, også det, er stadig dit valg. Det hele afhænger af, at du så den lektie for, hvad den var, og ikke bare en anden grund til, at tæve på andre, fordi Kain/ego fortalte dig det. Jeg har ikke længere medlidenhed eller nogen følelser for dem, der vinder eller taber i spillet, fordi jeg ved hvorfor, nu. De, ligesom mig er på deres egen rejse til deres egne erfaringer og frelse, om det sker i denne livstid eller den næste. Det er ikke længere min bekymring da jeg har en mere vigtig opgave, at holde roret på mit eget skib, så jeg ikke kolliderer med andres eller befinder mig sprællede i stimer og lavvandede. Jo dybere vandet er, jo glattere sejlads. Ligesom en pool; du kan drukne i om det er den dybe eller lave ende. Denne pool har lidt flere udfordringer. Dette hav er fyldt med Skylla og Charybdis ved hvert valg. Du kan vælge at se det, eller ej. Dette hav er inden i hver og en af os, hvis vi, da bare lukker øjnene og ser det. Intet uden for os selv har nogen svar, blot spor i retning af at finde de sande svar inden i. Jeg ser mig omkring og ser meget få skibe ved siden af, men jeg kan også se, at ikke langt bagefter er sejlene fra andre, som hurtigt indhenter os. Jeg vil vælge Scylla hver eneste gang, fordi i dette valg, vil mit skib aldrig gå tabt i afgrunden af Charybdis ‘hvirvelstrøm af total ødelæggelse, genstart.

Uanset om du kommer hjem denne gang eller ej er det dit valg og nogle har mange erfaringer at lære endnu. Ligesom som dem, jeg aldrig kendte, der tog det på sig at stjæle meget fra mig i materiel forstand. Alt er godt her og de kan blive ejet af de ejendele, der engang besatte mig. De får også præcis det, at opleve, hvad de har sået i deres egen uvidenhed og vrangforestillinger. Jeg har valgt at flyde i strømmen i strømmen af livet, ikke døden. Dem, jeg elsker vil se dette, eller ikke; deres valg. Alle dem, der har løbet op i bakkernes sikkerhed i en havn har kun sig selv at dømme for jeg kan ikke dømme dem; kun se det for hvad det er. Størstedelen af de mest elskede og mest betroede i mit liv er gået tabt til Scylla, men det var bare en del af min egen test for at se, om jeg ville bestå. Jeg har aldrig tilladt mig selv den luksus af fiasko for alt for længe siden og nu det er timer i et dødvande versus måneder. De vil se lyset jeg tilbyder eller de vil kæmpe med Kain for at begrunde, hvorfor de ikke kan. Jeg har ikke behov for at tilgive nogen siden det, at i og for sig selv, er en dom, hvor noget på en eller anden måde, var gjort galt over for mig.

Uanset årsagerne, som folk bruger til at retfærdiggøre deres handlinger og liv er helt og holdent op til dem siden jeg sejler på et skib af kærlighed med flammende flakler. Jeg vil lide de slynger og pile af uhyrlig ulykke fordi jeg ved, at jeg kan. Jeg er kaptajn på et flagskib, ikke et linieskib. Jeg veludstyret og godt pansret nu med hver ny opgradering efter hver kamp og storm. Jeg kunne kun ønske, dette ideal, at være opnået af andre men igen, ikke mit valg, det er dit. Her til sidst er det mit ønske, at du støder på en problemfri sejlads med blot nok af de rigtige storme til at få dig igennem til slutningen af denne særlige rejse af dig. Desuden, er jeg er blevet temmelig god til, at reparere beskadigede skibe og jeg er mere end villig til, at du lægger til ved siden af mig så min besætning kan hjælpe din som vi sejler ind i solopgangen af i morgen. Valget var og har altid været, dit.


Meget kærlighed, kate

 

 

valg_af_kate_of_gaia .pdf

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s